İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, KRT TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında Saray ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi uyaran açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin AKP listesiyle seçime gireceği iddialarını değerlendiren Aydın, MHP liderini uyardı.

Aydın, “Bir arayış içerisindeler. ‘Yanımıza birilerini alabilir miyiz?’ diye çalışma yürütüyorlar. Seçim kanunlarıyla ilgili de yoğun bir çalışma var. Zaten kendi gazetelerinde, ben ona yandaş gazete demiyorum. Kendi gazeteleri aslında. Kendi gazetelerinde yazan arkadaşları takip edersek söylüyorlar; Dar bölge üzerinde çalışıyorlar, 6’lı-7’li bir model üzerinde çalışıyorlar” dedi.

Aydın, “Şimdi burada dar bölge sistemini biz MHP’den geldik, MHP’nin asla kabul edebileceği bir sistem değil. Bunu kabul etmez MHP. MHP’nin yok olması demek! MHP buna evet der mi? Demez! Partinin devamı düşünüyorsa Devlet Bey (Bahçeli) buna asla müsaade etmez” diye belirtti.

BAHÇELİ’YE LİSTE UYARISI
Bahçeli’nin AKP listelerinden seçime girip girmeyeceğine ilişkin “Kabul eder mi?” sorusuna ise, “O da bir şahsiyet bozulması demek” yanıtını verdi.

Daha sonra ise Zafer Arapkirli’nin “Hülleyi içine sindirebilir mi?” sorusuna ise Koray Aydın, “Bunu yapacaksa MHP tabanından aldığı oyunda yüzde 80’ini kaybeder. Bu şahsiyet, kişisel bozulması olur. MHP’nin tarihsel çizgi içerisindeki duruşuna karşı darbe olmuş olur. Bunu yaptığı takdirde MHP oylarını bir arada tutamaz” cevabını verdi.