Eksi 10 derecede ölüm uykusuna yattığı belirlenen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp damar cerrahisi bölümünde baş asistan olarak çalışan 35 yaşındaki Yalçın; sabah saatlerinde “Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkarak Uludağ'da kendi hazırladığı ilaçla hayatına son verdi. Geride bıraktığı intihar mektubunda, mobbinge maruz kaldığını anlattı. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp damar cerrahisi bölümünde baş asistan olarak çalışan 35 yaşındaki Yalçın, sabah saat 8.00 sularında kendi özel otomobiliyle evinden ayrılmıştı. Saat 11:00'de girmesi gereken ameliyata gitmeyen Yalçın'ı merak eden çalışma arkadaşları, genç doktoru cep telefonundan arayıp ulaşamadılar. Evden sabah saatlerinde ayrıldığı öğrenilince durum, polis ve jandarma ekiplerine bildirildi.

Genç kalp cerrahının cep telefonu sinyallerinin Uludağ yolu üzerinden gelmesi üzerine jandarma ekipleri aramalarını Uludağ yoluna yoğunlaştırdı. Mustafa Yalçın'a ait otomobil, Uludağ yolu Yiğitali mevkisinde kara saplanmış ve kapıları kilitli bir halde bulundu.

Aracın bulunduğu noktadan itibaren doktorun gidebileceği alanlar Jandarma, AFAD, ANDA ve NAK arama kurtarma ekiplerinden oluşan 50 kişilik bir grupla arandı. Arama faaliyetlerinde iz sürme köpekleri de kullanıldı.

Arama kurtarma ekipleri,eksi 10 derecede yürüttükleri yaklaşık 2 saat süren aramalar sonucunda genç doktorun cansız bedenini otomobilini park ettiği yerin yaklaşık 1,5 kilometre ötesinde buldu. Ormanlık alanda bir ağacın dibinde bulunan genç doktorun bedeni karla kaplıydı.

KENDİ HAZIRLADIĞI İLAÇLA İNTİHAR ETTİ
Cansız bedenle karşılaşan arama kurtarma ekipleri, ağaca takılı halde bulunan serumun bir ucunun da Mustafa Yalçın'ın damar yoluna takılı olduğunu görünce şok oldu. Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, kontrolün ardından Yalçın'ın cansız bedenini otopsi için Bursa Adli Tıp Morgu'na kaldırdı.

İNTİHAR MEKTUBUNDA MOBBİNGE UĞRADIĞINI YAZDI
Mustafa Yalçın'ın yol kenarında park edip bıraktığı otomobilinde, Yalçın tarafından yazıldığı tahmin edilen 6 sayfalık not bulundu. Notta, Yalçın'ın ilk kez Bursa'ya geldiğinde çok beğendiği Uludağ'da böyle bir şey yaşayacağını hiç tahmin etmediği yazıyordu. Kız arkadaşının da kendisiyle aynı serviste görev yaptığını belirten doktor, kız arkadaşıyla birlikte kendisine mobbing uygulayan bazı kişilere özel notlar yazdı.

Yalçın, bıraktığı 6 sayfalık mektupta kendini öldürürken nasıl bir yol izlediğini de detaylı bir şekilde anlattı. Anestezide kullanılan bayıltıcı narkozla kas gevşetici ve bir miktar potasyumu damar yoluyla kendisine uygulayıp karların üstünde ölüm uykusuna yatmıştı.