Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölüm başkanı Doç. Dr. Abdüssamed Köse’nin ABD’nin Teksas eyaletinde bir “çocuğa istismar” suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, ABD’de 31 Mart 2015'te yayınlanan haberde Köse, internette chat yaparken bir çocukla tanıştı ve cinsel içerikli konuşmalar yaptı.

Cinsel birliktelik amacıyla çocuğun evine giden Köse, orada çocukla değil, bir polisle karşılaştı. Çünkü, aslında Köse’nin konuştuğu kişi küçük yaştaki çocuklarla tanışıp cinsel ilişkiye girenleri yakalamak için çalışan gizli bir polisti.

Haberde, operasyon sonucunda, 12 kişinin tutuklandığı ve hepsinin bölge hapishanesine gönderildiği yer alıyor. Tutuklanan kişilerin fotoğrafına ve haklarındaki suçlamalara detaylıca yer veriliyor.

Başka bir sitede de, bir süre cezaevinden kaldıktan sonra tahliye olan Köse’nin ABD’deki ruhsatının iptal edildiği bilgisi yer alıyor. Bunun üzerine Türkiye’ye dönen akademisyen Köse, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı psikoloji bölümüne başkan olarak getiriliyor.

Haberde adını açıklamak istenmeyen bir psikoloğun, “Bizler, bu adamların altüst ettiği hayatların kendilerini onarmasına yardım etmekten yoruldu. Köse Bu adam nasıl anabilim dalı başkanı olur?” ifadelerine yer verildi.

Marmara Üniversitesi’nin web sayfasında Abdüssamed Köse’nin adının Samed Köse olarak geçtiği görülüyor. Abdüssamed Köse’nin geçmişindeki “cinsel istismar” suçunu örtmek için ismini kısaltarak kullandığını yine tanınmamak için de saçlarını uzattığı tahmin ediliyor.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA
Marmara Üniversitesi "Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Abdüssamed Köse öğretim üyeliğinden istifa etmiştir" açıklaması yaptı.