Son dönemde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nun toplanmamasında, kurul üyelerinin farklı çıkışlar ile gündeme gelmesinin etkili olduğu düşünülüyor. Milli Gazete'de aktarılana göre özellikle Cemil Çiçek’in son günlerde yaptığı çıkışlar Cumhurbaşkanlığı ve AKP içerisinde tartışmalara sebep olurken, diğer kurul üyelerinin sessizliklerini bozmaması dikkat çekiyor. Cemil Çiçek, kısa süre önce şu açıklamalarda bulunmuştu:

Geçmişten ders çıkaralım… Ramazan’da midemizle tuttuğumuz orucu biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var. Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart.

KİMLER VAR?
Erdoğan başkanlığındaki kurulda İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin yer alıyor.

Daha önce kurulda yer alan Bülent Arınç, bazı açıklamaları nedeniyle Erdoğan ile gerginlik yaşamıştı. Gerginlikten sonra Arınç, YİK üyeliğinden istifa etmişti. Yıldırım Akbulut da hayatını kaybetmişti.

3 YIL ÖNCE MAAŞLARI 15 BİN LİRAYDI
Kurul oluşturulduktan sonra YİK üyelerinin maaşı hep tartışma konusu oldu. YİK üyesi Mehmet Ali Şahin, 2019 yılı Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığını açıklamıştı. Söz konusu süreç içerisinde YİK üyelerinin maaşına da zamların geldiği belirtiliyor.