Toplumsal İstanbul

Türkiye'de milyonlar dip dibe fabrikalar ve atölyelerde, havalandırılması bile olmayan iş yerlerinde çalışmaya devam ediyor. Milyonlarca emekçi, çalışma alanlarına tıklım tıklım ulaşım araçlarıyla gitmeyi de sürdürüyor. Öte yandan camiler ne olursa olsun safları sıkı tutan yurttaşlarla dolu. Ama İstiklal Caddesi büyük sorun!

O kadar büyük bir sorun ki bugün İstiklal Caddesi'ne 'kapı' konuldu. Bilindiği üzere son sokağa çıkma yasağı kararlarının paylaşıldığı genelgede kalabalık cadde ve meydanlar için ek tedbirlerd getirilmişti. Bu kapsamda, İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi de 7 bin kişiyle sınırlandırılmıştı. Türkçesi; 7 bin kişi girdiği anda 7001 numaralı yurttaş yerdek kulübesine, içeriden biri çıktığında o içeri alınacak. Elbette böylesi mümkün değil ama olan haline de "İş iyice tuhaflaştı" yorumları gelmeye başladı.

DİSTOPYA CANLANDIRMASI...
İstiklal Caddesi’ne ara sokaklardan giriş yasaklandı. Polisler halkı giriş için meydana yönlendiriyor. Tepede helikopter dolanıyor. Caddede sürekli anons sesleri duyuluyor. Drone bile getirilmiş durumda.

Ancak hiçbir yetkili, bu kalabalığın İstiklal Caddesi'ne nasıl geldiğini, hangi ulaşım aracıyla ne şartlarda taşındığını sorgulamıyor, sorgulayacağa da benzemiyor.

İstiklal Caddesi'nde kapı komedisi

İstiklal Caddesi'nde kapı komedisi