Toplumsal Haber Merkezi

Dünden beri çeşitli kaynaklar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini iddia ediyor. Son olarak Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Süleyman Soylu için "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da istifa haberini alırsam ben şaşırmam" ifadelerini kullandı. Hafızalarda ise halen, Soylu'nun geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı ve yaklaşık 2,5 saat süren istifa girişimi var...

Alevlenen tartışmaya dair, üzerinden yarım gün geçmesine rağmen ne İçişleri Bakanlığı'ndan ne de Soylu'dan bir yanıt gelmedi. Soylu'nun istifasının nedeni ise, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi AKP'li Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesini istemesi olarak gösteriliyor. Konu hakkında yapılan yorumlarda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan onay almadan Arınç'ın böyle bir çıkış yapamayacağı belirtiliyordu. Yani iddialara göre, Soylu ile Erdoğan, Arınç üzerinden restleşti.

KENDİNİ İMHA EDEN İSTİFA
Gazeteci ve eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tam bu noktada Soylu'ya istifasını kolaylaştıracak bir teklif sundu. Soylu'nun ilk istifa macerasına göndermede bulunan Melda Onur, "Twitter story'den ederse 24 saat sürüyor istifa sonra kendini imha ediyor. Çok kullanışlı" dedi.

BİRİNCİ İSTİFA ŞOVUNDA NELER OLMUŞTU?
Süleyman Soylu, 'Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek' amacıyla 10 Nisan gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2 buçuk saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan izdiham görüntüleri nedeniyle 13 Nisan 2020'de de ansızın görevden istifa etmişti. Soylu istifasını Twitter'dan duyurmuş sonra kayıplara karışmıştı. Ancak bu istifa Erdoğan duvarına çarpmıştı, Soylu ise kaldığı yerden devam etmişti.

Soylu'nun istifasını duyurmasından yaklaşık 2 buçuk saat sonra Saray'dan "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir" açıklaması gelmişti.