Hazine'ye ait olduğu öğrenilen Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesindeki 99 dönümlük arazi, Milli Emlak tarafından Limak Holding'e bedelsiz olarak verildi. Ayrıca proje başvurusunda bulunan Limak Holding'e aynı gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara bağladı. 

BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Limak Holding’e bağlı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Pınarhisar’ın Camiikebir ve Beylik mahalleleri sınırları içerisindeki bölgeye kurmayı planladığı kalker ocağı için 14 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı. Şirketin yaptığı başvuruyu ve proje tanıtım dosyasını ‘jet hızıyla’ inceleyen Bakanlık komisyonu, aynı gün içerisinde karar verdi. 

Milli Emlak’ın ‘bedelsiz’ olarak verdiği araziye ilişin hazırlanan proje tanıtım dosyasında, “Projenin planladığı alan, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Hazine arazisi olduğundan mülkiyet izinleri ilişkin herhangi bir satın alma, kiralama bedeli oluşmayacaktır” ifadesini kullanıldı. 

Söz konusu arazi, askeri atış ve tatbikat alanı olarak kullanılıyordu. Maliyeti 1 milyon 800 bin 750 TL olarak belirlenen maden ocağından yılda 2 milyon ton kalker ocağı üretileceği öğrenildi. 99,94 hektarlık alanın tamamı proje alanı olarak belirlendi. Bu alanın 91,23 hektarlık bölümünde açık işletme yöntemi ile patlatmalı kazı yapılarak cevher çıkartılacak. Çıkarılan ‘cevher’ 500 metre uzaklıktaki çimento fabrikasında değerlendirilecek. Proje sahasına en yakın ev ise 600 metre uzaklıkta. Limak’ın Hazine arazisinde kurulması planlanan maden ocağı için ‘yer ücreti’ ödemeyecek.