TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan Yeni Birlik'ten Micheal Kuyucu’ya dikkat çeken bir Altılı Masa değerlendirmesi yaptı. 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ve Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu’nun kendileri için destek veremeyecekleri isimler olduğunun altını çizen Okuyan, “Kılıçdaroğlu’nun hayatı boyunca özgür ve demokratik bir Türkiye ile yan yana gelmeyen kişilerin içinde yer aldığı bir koalisyonu sırf Erdoğan gitsin diye desteklersek yeni bir vaka ile karşılaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Kemal Okuyan röportajda özetle şunları söyledi:

Altılı masadaki durum da enteresan. Kılıçdaroğlu illa aday olacaksa eğer, masadakiler ‘sadece Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamayız kabineyi de programı da açıklayalım’ diyorlar. Şimdi Babacan’ın, Davutoğlu’nun, Karamollaoğlu’nun kabine üyeleri ya da cumhurbaşkanı yardımcıları olarak halka prezante edildiği, tamamen NATO’cu piyasacı bir programı Erdoğan gidecek diye TKP destekleyecekse o zaman TKP’ye ne ihtiyaç var bu ülkede? Karamollaoğlu istediğini yapsın, istediği taklayı atsın, bizim için bellidir, Babacan bellidir. Kılıçdaroğlu’nun hayatı boyunca özgür ve demokratik bir Türkiye ile yan yana gelmeyen kişilerin içinde yer aldığı bir koalisyonu sırf Erdoğan gitsin diye desteklersek yeni bir vaka ile karşılaşacağız.

Seçim sabahı diyelim ki Erdoğan yeniden kazandığında, ilkelerimizle bu toplumun karşısına çıkacak yüzümüz olsun isteriz. Ya da muhalefet kazanırsa, altı ay içinde ülkeyi getirdikleri hal karşısında, ‘biz demiştik’ demeyiz. Ama buna hazır olun, bu muhalefet iktidara gelirse, Türkiye altı ay içerisinde bugünkünden daha beter hale gelecektir. Net söylüyorum. Mümkündür.

Bugünkü dünyada, bu koalisyonun, bırakın özgürlük ve demokrasiyi - bu dediğim  AKP'cilik değildir- çelişkileri ile altılı masanın bugünkü dünyayı okuma konusunda çok becerikli olduklarını söylemeyeceğim. AKP dağılmazsa eğer, çünkü AKP içinde ‘bırakalım gelsinler daha güçlü dönelim’ diyenler de var. Bu iktidara alışmış bir parti için zor durum ama AKP muhalefet yaparsa, bu altılı koalisyon için altı ay demek bile çok iyimser olur.