Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Bakan Yardımcısı güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Eski milli güreşçi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının ardından, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Halkbank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Sezai Uçarmak ve Mevlüt Uysal'ın, Yönetim Kurulu üyeliği görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Emin Özcan'ın yerine, 3 yıl süreyle RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin getirildi.

AĞBABA: BU SİSTEM BOZUK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Saray’ın Başdanışmanı ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya,Vakıfbank YK üyesi de oldu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank YK üyeliğine atandı. Milyonlarca parlak, donanımlı gencimiz ise asgari ücretle çalışacak iş bile bulamıyor. Lamı cimi yok: Bu sistem, bozuk sistem!" diyerek tepki gösterdi.

CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmasını eleştirdi.

İnce, “Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez” dedi. 

RTÜK BAŞKANI ÖDÜLÜNÜ ALDI
Bu arada Türkiye Halk Bankasının Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri de belirlendi. Buna göre, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Sezai Uçarmak ve Mevlüt Uysal'ın, Yönetim Kurulu üyeliği görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Osman Arslan, Kerem Alkin, Meltem Taylan Aydın ve Maksut Serim de 3 yıl süreyle Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Emin Özcan'ın yerine, ise son aylarda muhalif kanallara sık sık ceza vermesiyle gündeme gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 3 yıl süreyle getirildi.

Denetim Kurulu üyesi olarak Faruk Özçelik görevine devam ederken, Yılmaz Çolak yine 3 yıl süreyle seçildi.

RTÜK Üyesi İlhan Taçcı, Şahin’in atamasına tepki gösterdi. Taşcı şunları kaydetti:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankasına da atandı. Üyeler, RTÜK’ün görev alanıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda görev alamazlar. Halkbank’ın RTÜK ile ilgisi olmaması nedeniyle bu atama yasaya aykırı değil. Ancak kamu vicdanı açısından sorunlu ve yaralayıcı bir tablo oluştu.

Bir kamu görevlisinin birden fazla yerde görev yapması ve oradan gelir elde etmesi doğru değildir. RTÜK Başkanlığının part time yapılacak bir iş olmadığını başta Sayın Ebubekir Şahin’in kendisinin ve onu bu göreve getirenlerin biliyor olmaları gerekir.

RTÜK Başkanından beklenti, görevini layıkıyla, tarafsız ve bağımsız yapmasıdır. Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanının işleri arasında olmamalı, olamaz. Şahin’in bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür edip, affını istemesinin uygun olacağını düşünüyorum.

Yunus Arıncı'nın banka yönetiminde hiç yer almadığı sadece bir yıl denetimde yer alıp ayrıldığı öğrenildi.