Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'de milyonlar, AKP kongreleri rahat rahat yapılabilsin diye salgın yüzünden konular yasaklara uymaya, işlerine gidememeye, açılık ve yoksulluk çekmeye devam ediyor. AKP ise üyelerini şehir şehir gezdirip 'lebalep' dolu kongreler düzenlemeyi sürdürüyor. Son olarak İzmir'de düzenlenen kongre özellikle İzmir halkını isyan ettirmişti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, AKP'nin İzmir İl Kongresi'nin arka planını deşifre eden görüntüleri paylaştı. 

Kongreye katılımın sadece İzmir'le sınırlı kalmadığını, çevre illerden de İzmir'e otobüslerle partililerin taşındığını aktaran CHP'li Sertel, "Virüsü en ücra noktalara taşımanın yolunu açanların sorumsuzluğunu affetmek mümkün mü" diye sordu.

AKP kongresine taşınan partililerin bindiği otobüslerin görüntüsünü dün gece sosyal medya hesabından paylaşan Sertel, "Yüzlerce otobüs, minibüs çevre il, ilçe ve köylerden AKP İzmir İl kongresine insan taşıdı. Normal zaman olsa (İzmir’i gördüler, gezdiler) diye hoşgörü ile bakabiliriz. Ancak böyle dönemde virüsü en ücra noktalara taşımanın yolunu açanların sorumsuzluğunu affetmek mümkün mü?" ifadelerini kullandı.