AKP hükümeti, ithal tarım ve gıda ürünlerinin incelendiği İstanbul Zirai Karantina binası ile 10 dönümlük arazisini İlim Yayma Vakfı’na verdi. İlim Yayma Vakfı’nın başkanlığını AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yürütüyor. Karantina binasının devri, ithal tarım ve gıda ürünleri incelenmeden Türkiye’ye gireceği endişesini doğurdu.

KARANTİNA LABARATUVARLARI HANGARA TAŞINACAK
Tarım, gıda ve sağlığa verilen değeri gösteren bu uygulama vatandaşların tepkisini çekti. İstanbul Zirai Karantina binası ve 10 dönüm arazisinin İlim Yayma Vakfı’na verilmesi üzerine laboratuvarlar Atatürk Hava Limanı’nda bir hangara taşınacak.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım İlim Yayma Vakfı’na verilen araziyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Yıldırım, "Tarım, gıda ve sağlığa verilen değer!" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

 İthal ve ihraç edilen tarım ve gıda ürünlerinin kontrol edildiği İstanbul Zirai Karantina binası ve 10 dönüm arazisi İlim Yayma Vakfı’na verildi. Zirai Karantina, Atatürk Hava Limanı’nda bir hangara taşınacak. Sağlığımıza verilen değer bu. Zirai Karantina, bir ülkenin tarım, gıda ve sağlığının sigortasıdır. Ülkeye hastalık, GDO ve zararlı organizmaların girişini ve yayılmasını önleyen analizler zirai karantina laboratuvarlarında yapılır. Zirai Karantina’nın 8 laboratuvarı var hangarda nasıl çalıştırılacak?