Halkların Demokrasi Partisi Bahçelievler binasına gelen bir kişi silahlı saldırıda bulundu. HDP İstanbul Bahçelievler binasına gelen şahıs, silahla "hepinizi öldüreceğim" diye tehditler savurdu. Saldırganın ateşlemek istediği silah tutukluk yapınca, bıçakla saldırmaya çalıştı fakat binada nöbetçi olarak duran HDP’lilerin müdahalesiyle saldırgan kaçmak zorunda kaldı. Binadan çıkan saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. 

HDP’DEN AÇIKLAMA: PLANLI SALDIRILAR
Olayın duyulmasıyla birlikte HDP il, ilçe yöneticileri Bahçelievler’e gidiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, “Açıkçası faciadan dönüldü diyebilirim. Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize. Silah ateş alsaydı bunları konuşmazdık. İzmir il binamızdaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının bir gün öncesi böyle bir saldırının yapılması bizim için manidardır. Partimize dönük bu tür silahlı saldırılar, bir kişinin milliyetçi duygularıyla yaptığı saldırılar olarak gösterilmek isteniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu saldırılar, planlı ve bilinçli saldırılardır” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
HDP ilçe binasına saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir.

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.