Kadıköy’ün sembol yapılarından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın bulunduğu Haldun Taner Sahnesi binası depreme dayanıksız raporu olduğu için restore edilmek üzere boşaltıldı. Restorasyonun üç yıl sürmesi planlanırken yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim gördüğü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın nereye taşınacağı ile ilgili açık bir bilgi verilmemişti.

KARARDAN VAZGEÇİLMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI
Cumhuriyet Gazetesi'
nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi, Kadıköy’de Haldun Taner Sahnesi’nde yer alan devlet konservatuvarının 4 bin 250 metrekare kapalı, bin metrekare açık olmak üzere toplam 5 bin 250 metrekarelik alana sahip yeni bir binaya taşınacağını açıklamıştı.

Binanın, Maltepe Gülsuyu’nda olacağına dair bilgiler gelmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Veli İnisiyatifi, Maltepe’de sıradan bir binada eğitim görülmemesi ve karardan vazgeçilmesi için change.org’da imza kampanyası başlattı.

RUHUNA VE KONUMUNA UYGUN DEĞİL
Kampanyanın açıklamasında, "İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, ruhuna ve konumuna uygun olmayan, Gülsuyu’nda kiralanan sıradan bir binada eğitimine devam edemez, etmemelidir" ifadelerine yer verildi. Kampanyada bine yakın imza toplandı.

"10 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLERİN O YOLU YÜRÜMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
Sonuç olarak veli inisiyatifinden tiyatro sanatçısı Ayşegül Yalçıner, "Maltepe Gülsuyu E5 kenarında kalorifer kazanı dahi olmayan bir plaza. Ön sözleşme imzalanmış. İki aylık tadilata ihtiyaç var. Lakin imzalar atıldığından beri hiçbir tadilat yok binada. Okul açılacak mı, başka bina bulunacak mı, hiç bilgi yok maalesef. Biz sosyal medyadan ses çıkarmaya çalışıyoruz ama yetkililerden açıklama yok. Sürgüne gönderilmiş gibi hissediyor veliler. Birkaç öğretmenden (matematik, Türkçe, sosyal, fen bilgiler) sağlık nedeniyle okulda çalışmaya devam etmeyecekleri bilgisi geldi. Öğretmenler ayrılırsa eğitim kalitesi düşer diye düşünüyoruz. Lokasyon olarak hiç merkezi değil bina. Metrodan 10 dakika yürüme mesafesi... Etrafında Kuran kursu ve sanayi mahallesi var. Akşam ders bitiminde 10 yaşındaki öğrencilerin o yolu yürümesi mümkün değil. Okulun servisi de yok. Şile’den, Sarıyer’den gelen öğrenciler var. Hâlâ kara kara düşünüyoruz" diyor.