Tüm dünyada “guerilla marketing” düşük bütçeli ama etkili bir reklam yöntemi olarak biliniyor. Küçük afişlerin, kalabalığın çok olduğu yerlerdeki kullanılmayan alanlara yapıştırılması şeklindeki bu pazarlama ve reklam faaliyetine Türkçede “pullama” adı da veriliyor. Son zamanlarda başta Fatih, Kadıköy ve Esenyurt olmak üzere Zafer Partili gönüllülerin İstanbul’un çeşitli ilçelerinde genellikle gece yarısından sonra yaptığı “gerilla pazarlama” faaliyetlerinin, mültecileri destekleyen kalabalık gruplar tarafından takip edilerek afişlere tamamen zarar verildiğine veya aynı yere bu kez mülteci taraftarı afişlerin yapıştırıldığına dikkat çekildi. Bu iki grubun karşı karşıya gelmesi halinde ise olay yaşanmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi. 

Dün gece Fatih’te 8 kişiden oluşan Zafer Partili gönüllü grubunun pullama yaptıkları esnada kendilerini engellemek üzere toplanan yaklaşık 100 kişilik grupla burun buruna geldiği ve Zafer Partililerin ara sokaklara dağılarak kendilerini olası bir çatışma ortamından uzaklaştırdıkları ifade edildi.

PROVOKASYON UYARISI
Odatv’ye konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürol Ayan, parti gönüllülerinin kendi inisiyatifleri ile pullama faaliyeti yaptığını ve maliyetinin de yine bu gönüllüler tarafından karşılandığını belirtti. Gürol Ayan, partililerden asla çevre kirliliğine yol açmayacakları sözünü aldıklarını söyleyerek, ayrıca, kolluk güçlerine Zafer Partisi taraftarlarının astığı afişlerin anında sökülmesi talimatı verildiğini de sözlerine ekledi.

Gürol Ayan sözlerini, “Bizim polis ve bekçi arkadaşlarımızdan beklentimiz, demokratik hakkını kullanan parti gönüllülerimizi çeşitli grupların provokasyon ve saldırılarına karşı korumalarıdır. Partimizin oyları hızla yükseliyor. Bunun gönüllülerimizde yarattığı bir heyecan ve yoğun çalışma hissi var. Türk siyasetinde yıllar sonra ilk defa bir heyecan dalgası yaşandığını ifade eden gönüllülerimiz, gece gündüz demeden çalışma arzusundalar. Bu tatlı siyasi rekabet ortamının tatsız sonuçlar verecek olaylara dönüşmesini istemeyiz. Kolluk personeli de dahil olmak üzere herkesin demokrasiye ve vatandaşın anayasal haklarına saygılı olmasını bekliyoruz” şeklinde bitirdi.