İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 43. İstanbul Maratonu başladı. Koşuda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı liderlerinin göğüslerindeki numaralar dikkati çekti.

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "altın kategori"de gösterilen maraton 43. kez gerçekleştiriliyor.

Maraton, Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Koşuda CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı liderlerinin göğüslerindeki numaralar dikkati çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ve CHP’nin kuruluş yılı olan 1923’ü, Akşener bir sonraki seçimi ifade eden 2023’ü göğüslerinde numara olarak taşıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun göğsünde de Atatürk’ün Samsun’a çıkış yılı olan 1919 yer aldı. İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen yıl olan 1934 yılını numara olarak kullandı.

İmamoğlu, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

Hepiniz hoş geldiniz. Bu koşu, bu emeğiniz, bu alın teriniz önce size sağlık ama sonra bu güzel şehrimize şans getirsin, güzellik getirsin. Dünyanın en güzel coğrafyasında, iki kıtayı birleştiren, başka eşi benzeri olmayan muazzam bir koşuya eşlik etmeniz bizi çok mutlu ediyor. 50'nci yılına doğru giden bu güzel koşuyu başlatanlara minnet duyuyoruz. İlk koşuyu yapıp bize bu güzel armağanı veren, hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum. İnşallah nice koşular güzel ülkemizin, barışın, huzurun simgesi olur.

İstanbul'u köprüden selamladığınızda inanın hayatınızın en güzel anlarından biri olacak. Olimpizm ruhu için koşuyoruz. 2036 Olimpiyatları'nı İstanbul'a almak istiyoruz. Devletimizle, milletimizle, şehrimizle, her bileşenleriyle olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. İnsanla başarabiliriz, hep beraber başarabiliriz. Genel başkanlarımızın size selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Hepinize başarılar diliyorum.