Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 5 Eylül’de Bakırköy Pazar Alanı'nda düzenlenmesi planlanan Barış Mitingi'nin yasaklanması nedeniyle barış taleplerini yükseltmek üzere saat 16.30'da Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya geldi. 

POLİS GRUBU ABLUKAYA ALDI
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Taksim Tünel'de bir araya gelen yurttaşların yanı sıra milletvekili ve gazeteciler de polis ablukası altına alındı.  Ablukaya alınan grubun sözcüsü Musa Piroğlu, ablukaya alan polislere tepki göstererek, 'Bunun hesabını önce amirlerinizden sonra da ablukayı kuranlardan soracağız ve hiç kimse sizi kurtaramayacak. ' dedi.  

Piroğlu, 'Sanıyorsunuz ki bu abluka ömür boyu devam edecek, az kaldı yıkacağız!' diye seslendi.

Çok sayıda gazetecinin haber takibi yapması engellendi. 

50'YE YAKIN GÖZALTI VAR İDDİASI
Tünel Meydanı'nı ablukaya alan ve eylemin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını söyleyen polis flamalarla alana gelen eylemcileri gözaltına aldı.

Polis müdahalesi sırasında en az 50 yurttaş gözaltına alındı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de gözaltına alınananlar arasında. 

'SAVAŞA HAYIR' SLOGANLARI YÜKSELDİ
'Savaşa hayır' diyen bir grup İstiklal Caddesi'nden abluka altına alınan grubun yanına doğru yürüyüşe geçti. Harekete geçtikten sonra polis tarafından engel olunmak istedi ve çok sayıda yurttaş darp edildi. Polisin bu denli şiddet göstermesi grubu yıldırmadı. Grup direnmeye devam etti. Polisin şiddetide katbekat arttı.

GRUBA SERT MÜDAHALE
Gruba polis tarafından çok sert müdahale ilerleyen bir vakitte yeniden başladı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Her sokakta gözaltılar yaşandı. İsmini öğrenemediğimiz HDP'li bir kadın ve onu polise vermek istemeyen yurttaşlar gözaltına alındı.

HDP BİNASI ABLUKAYA ALINDI
Tünel Meydanı’nda yapılacak açıklama öncesinde HDP İstanbul İl Binası polis tarafından ablukaya alındı. HDP sosyal medya üzerinden duyurdu. Partidekilerin dışarı çıkması engelledi.