Gerici saldırıyı Twitter’da duyuran CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ni ziyaret ederek şu açıklamayı yaptı: “Dün gece Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi’nin kapılarını ve duvarlarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Her türlü kalleşçe saldırının karşısında olmaya devam edeceğiz”

Son günlerde Türkiye'nin farklı yerlerinde alevileri hedef alan tehdit içerikleri ifadelerin kullanıldığı boyalı yazılar gündeme geliyor. 

İşte son olarak Suytanbeyli'de gerçekleşen saldırının ardından çekilen fotoğraflar:

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada "Bugün Sultanbeyli ilçemiz Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Cemevinde “Hırsızlık ve mala zarar verme” olayı ihbarı alınmıştır. Olay yerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gerekli inceleme yapılarak soruşturma başlatılmıştır. Pir Sultan Cem evine düzenlenen bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.