Odatv, KADEM Vakfı’na ait İstanbul'daki Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan uzun namlulu silahlar taşındığını iddia etti. Silahların gerçek olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Odatv'den Caner Taşpınar, skandal bir haberi gündeme taşıdı. Taşpınar, o silahları gösteren fotoğrafları da paylaştı.

Site, fotoğrafların askeri uzmanlara incelettirildiğini ve askeri uzmanların, fotoğraflarda görünün silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu belirttiğini yazdı

Silahların gerçek olup olmadığı konusunda ise askeri uzmanlar, bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net şekilde tespit edilemeyeceğini belirtirken fotoğrafta yer alan “özel ayrıntılar” nedeniyle silahların gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi.

Görüntülerde, kız öğrenci yurdu önüne gelen bir kamyona silah taşındığı görülüyor.

Fotoğraflarda, kız öğrencilerin yurda giriş-çıkış yaptığı sırada, iki kişinin, yurdun içinden silahları alıp yurt önündeki duvara yasladığı görülüyor.

"FİLM SETİ"

'Ömer Sevinç' adlı bir hesap söz konusu görüntünün bir film setine ait olduğunu ve askeri danışmanların da bulunduğunu söyleyerek haberi yalanladı.

Olaya ilişkin Odatv'den henüz bir açıklama yapılmadı.

TRT'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ: FİLM SETİ

TRT, öğrenci yurdunun önüne serilen silahların film seti için getirildiğini açıkladı. TRT, haberi yapan internet sitesini "FETÖ tipi algı operasyonu" diyerek hedef gösterdi.