İdlib'de düzenlenen operasyonlarda 55 askerimizi kaybetmemizin ardından İstanbul Bahçelievler'de siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yan yana gelen kadınların yapacağı basın açıklaması Emniyet tarafından yasaklandı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında başta İdlib'de olmak üzere güncel siyasal gelişmeler ele alındı. Şimdiki Zaman Siyaset'in konukları gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadaş'tı. Barış Yarkadaş, Suriye'nin İdlib kentinde gelen haberlerin ardından yaşanan skandal gelişmeleri Halk TV canlı yayınında paylaştı. Bahçelievler'de kadınlar, İdlib'de yürütülen savaşa karşı çıkmak ve askerlerimizin ölmemesi için ne yapılmasını gerektiğini konuşup, basın açıklaması yapma kararı aldı. Kadınlar daha sonra dün (2 Mart Pazartesi) sabah saatlerinde Bahçelievler Kaymakamlığı ve emniyetine giderek basın açıklaması yapmak için izin aldı.

Daha sonra ise pazartesi gecesi emniyetten kadınlara "Valilik bir karar aldı hiçbir gösteriye 1 Mart ve 10 Mart tarihleri arasında izin vermeyeceğiz" yanıtı geldi.

'SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNSÜN' DİYEBİLİRSİNİZ
Kadınların, "Biz savaşa hayır diyeceğiz, askerlerimiz ölmesin diyeceğiz, yeni şehitler gelmesin diyeceğiz. Bunun kime ne zararı var?" yanıtına ise polisten, "Siz hiçbir şekilde böyle bir açıklama yapamazsınız, ancak, biraraya gelip tek bir açıklama yapabilirsiniz; Şehit ölmez diyebilirsiniz, bir de Suriyeliler ülkelerine dönsün diyebilirsiniz" yanıtı geldi.

ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNE DE YASAK
Daha sonra kadınlarla polis arasında skandal bir diyalog daha yaşandı. Kadınların, "Peki biz orada savaşa hayır diyemez miyiz? Yurtta sulh cihanda sulh sulh demek istiyoruz" sözlerine ise polisten, "Diyemezsiniz, hayır o da yasak" yanıtı geldi. (Gerçek Gündem)