İstanbul’da her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenen ve bu yıl 18'incisi düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar, saat 19.00'da Beyoğlu’nda bulunan Fransız Kültür Merkezi önünde bir araya gelecek. Kadınların yürüyüşü öncesi Taksim barikatlarla kapatılırken, Taksim'e düzenlenen metro seferleri de durduruldu.

Metro İstanbul tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hatlarının tamamı saat 11.00 itibariyle kapatıldı.

Metro İstanbul'un açıklamasında "İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı 11:00 itibariyle yolcu alımına kapatılacaktır" denildi.

TAKSİM KUŞATMA ALTINDA
Feminist Gece Yürüyüşü öncesi meydan demir bariyerlerle çevrildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Özlem Gürses'in "İstanbul'da 8 Mart'ta kadın yürüyüşüne katılmak, gönlümce bağırmak, şarkı söylemek, dövizler taşımak istiyorum, özgür müyüm?" sorusuna "İstiklal Caddesi'nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz" yanıtını vermişti. 

Soylu, "İstiklal Caddesi'nde böyle bir şey yapmıyoruz, ülkelerin buna hakları var. Yenikapı'dan Kadıköy'e her yerde yapabilirsiniz. Bir tek İstiklal Caddesi bundan muaf tutuluyor" diye konuşmuştu.