İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın baro ve tabip odaları başta olmak üzere meslek odalarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesi çağrısıyla ilgili Twitter hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

1996 yılında baro seçimlerinin nisbi temsil sistemiyle yapılması gündemine ilişkin dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan’a "hodri meydan" diye seslenen dönemin İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan’ın açıklamasını paylaşan Durakoğlu “İstanbul Barosu tarihinden aldığı güçle mücadele ediyor” diye yazdı.

'HODRİ MEYDAN DİYORUZ'
Turgut Kazan o açıklamasında şunları söylemişti:

Şimdi elinizi barolara uzatıyorsunuz. Yargının, hukukun ve avukatlık mesleğinin bin tane sorunu var. O sorunlarda hiçbirine yaklaşmadınız, hiçbiri için çözüm aramadınız. Onları bırakıp gerilim yaratmaya çalışıyorsunuz. Altını çizerek söylüyorum, sizin amacınız tabandaki Talibanları tatmin etmektir. Siz ne biçim bir Adalet Bakanısınız! Barolarla oynamak hukukla oynamaktır, hukukla oynayanın eli yanar. Kendisini uyarıyoruz. Sayın Kazan’a hodri meydan diyoruz. Hiç eveleyip gevelemesin. Ceza Muhakemeleri Usul Yasasının 148/3’üncü maddesini derhal çalıştırsın, derhal emirle davayı açtırsın, el mi yaman bey mi yaman ortaya çıksın. Ve tekrarlıyoruz hodri meydan sayın bakan, bekliyoruz.