Kudüs’te başlayan çatışmalar sürerken, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırısında dokuzu çocuk en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Kudüs’te İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinlinin yaralandığı saldırıların ardından bölgede tansiyon düşmüyor.

Dün Hamas’ın silahlı gücü Kassam Tugayları, Kudüs’teki İsrail güçlerine ait bölgelere yönelik çok sayıda roket fırlattığını duyurmuştu.

Hamas’ın, İsrail topraklarına 12 saatlik bir sürede, 300 roket attığı belirtilirken, İsrail’in demir kubbe savunma sistemi roketlerin çoğunu havada imha etti.

Ardından İsrail güçleri, Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 24 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yaşamını yitirenler arasında dokuz çocuk ile yaşlı bir kadının bulunduğunu bildirdi.

İsrail Ordusu sözcüsü Jonathan Conricus’un açıklamasına göre ise hava saldırısında üç Hamas militanı hayatını kaybetti.

BBC’ye bilgi veren Hamas kaynakları da İzzeddin el Kasım Tugayları komutanlarından Muhammed Abdullah Fayyad’ın yaşamını yitirdiğini doğruladı. Öte yandan Hamas lideri İsmail Haniye, bu sabah yaptığı açıklamada, “İsrail, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’daki tüm terör sahnelerine son verene dek” roket saldırılarının süreceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında katıldığı programda, Hamas’ın ‘kırmızı çizgiyi aştığını’ savunarak, büyük bir şiddetle karşılık vereceklerini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarını kınadı ve “hemen durdurulması” çağrısı yaptı.

Blinken, “Tüm taraflar gerilimi azaltmalı ve yatıştırıcı adımlar atmalı” dedi.