İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin düzenlediği 'Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler' başlıklı panelde konuştu.

İmamoğlu Kanal İstanbul projesinin ÇED Raporu'na yapılan itirazların yok sayıldığını belirterek, "ÇED Raporu'na yapılan itirazlar yok sayılıyor ve ÇED Raporu onaylanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ikna etmenize gerek yok. Bilim dünyasını ikna etmeniz yeterli. Bu projeye isyan ediyorum. İstanbullu hemşehrilerimin de isyanını görüyorum. Bu projeyi mutlaka engellemeliyiz diyorum" dedi.

"ARSA HAREKETİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM, YALANLAYAMADILAR"
İmamoğlu, daha önce iktidar temsilcilerinin Kanal İstanbul projesi güzergahında tek bir arsa hareketi olmadığını söylediklerini anımsatarak, "Ben '30 milyon metrekare arsa hareketi var' diye açıklama yaptım. Yalanlama bekliyordum. Hiçbir yalanlama gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanı dün 'Kimin oradan arsa alıp almadığı bizi ilgilendirmez' diye cevap verdi. Daha da ötesi 'CHP'liler oradan arsa alıyor' diye ihbarda bulundu. Olabilir. Biz 'arsa hareketi yapılıyor' dedik. Açıkçası bizim elimizeki tapu verileri, satın alan kişilerin veya şirketlerin hangi partiye oy verdiklerini gösteren bir makanizmaya sahip değiliz" diye konuştu.

"İSRAF DÜZENİNDEN BESLENENLERE KAPILARI KAPATTIK"
İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz Kanal İstanbul'a asla mecbur değiliz. İsraf düzeninden beslenenlere biz İstanbul'un yönetiminin kapılarını el birliği ile kapattık. Artık israf düzeninden kimse faydalanamıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde. Sayın Genel Başkanı suçlusu sensin demişti. Evet sanırım 2019 seçimleri biraz etkiledi.

Dünya'ya meydan okuyacağımız çok şey var. Dünya'ya yüksek tonda sesle meydan okunmaz. Ortaya koyacağınız teknolojik beceriler, başarılar sizin sesinizi dünyaya duyuabilir. Ne yazık ki bu ülkede teknoloji bakanı teknolojinin konuşulması gereken bir buluşmada Kanal İstanbul'dan bahsediyor. Teknoloji bakanı teknoloji bağımlılığını çözeceğine kanal da kanal. Bu senin işin değil ki.

"BU BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPMANIZA FIRSAT TANIMAYACAĞIZ"
İstanbul kanal tartışmasından el birliği ile kurtulacaktır. Toplumun tüm duyarlılığıyla hukuki zeminde mücadele kararlılığını görüyorum. İnşallah biz bu doğruya bu şehri getireceğiz. Yine de çağrı yapıyorum. Bu işin altına imza attırılan insanlara, Ankara'da yetkililere çağrı yapıyorum. Gelin bu yanlıştan dönün. Bu eşsiz şehre geri dönüşü olmayan bir ihanete kalkışmayın. Bu şehre, bu büyük kötülüğü yapmanıza fırsat tanımayacağız. Sayın Meral Akşener Hanımefendi'ye bize bu fırsatı sunduğu için şükranlarımı ifade ediyorum.