İspanyol El Pais Gazetesi, Türkiye'nin uyuşturucu ticaretinin yeni rotası haline geldiğini yazdı. Gazete, haberi manşetten girdi.

İspanyol gazetesi El Pais, Latin Amerika'daki uyuşturucu kartellerinin Türkiye'deki mafyayla ilişkilerini yazdı. Makalede, "Yeni kokain rotası Türkiye üzerinden geçiyor" başlığı kullanıldı.

Gazete, Latin Amerika'daki uyuşturucu kartellerinin Türkiye'deki mafya ile büyük ilişkisi var. Ve yeni uyuşturucu rotası Türkiye üzerinden geçiyor.

Türkiye'nin "uyuşturucu rotası" ile ilişkisi Ülkücü mafya lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme geldi. Ardından Mersin Limanı'nda Ekvador'dan gelen muz konteynırlarında 1300 kg uyuşturucu ele geçirildi.

Bir hafta sonra aynı limanda aynı yöntemle uyuşturu taşındığını gösteren yeni bir operasyon yapıldı. Mersin Limanı'nda bu defa 463 kg uyuşturucu yakalandı.

İspanyol El Pais Gazetesi konuyu gündeme taşıdı. Gazete, Latin Amerika'daki uyuşturucu kartellerinin Türkiye'deki mafyayla ilişki halinde olduklarını yazdı. Gazete, Türkiye'nin yeni "uyuşturucu rotası" olduğunu ileri sürdü.

Gazete, Türk mafyalarının Galiçya'da veya Meksika'da kartellerle ittifaklar kurarak uyuşturucunun Avrupa'da ve Ortadoğu'da dağıtılmasında ağırlık kazandı dedi.,

Haberde, "Türkiye'de uyuşturucu kullanımı düşük, buna rağmen son dönemde düzenli olarak yüksek miktarlarda uyuşturucu yakalanıyor. Bu da yeni rotanın göstergesi" denildi.