İsmailağa cemaatinin YouTube kanalında yayınlanan “Yolumuz Sohbet” adlı programda İsmailağa Fıkıh Heyeti üyesi Fatih Kalender, çocuklara oyuncak bebek almanın caiz olup olmadığıyla ilgili tepki çeken açıklamalar yaptı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kalendar, çocuğun eline verilen oyuncağın süs eşyası olarak kullanılmaması şartıyla caiz olacağını ifade etti. Kalendar, “Çocuğun eline verilecek bir bebeğin ya da oyuncağın bir hayvan figürünün süs eşyası olmamak kaydıyla çocuk oyuncağı adı altında alınıp da vitrinlerde sergilenmemesi kaydıyla bunun caiz olacağı yine kitaplarımızda olan bir şey” ifadelerini kullandı.

OYUNCAK SEKTÖRÜNÜ HEDEF ALDILAR
Kalender konuşmasının devamında “Çocuk oyuncağı olarak satılıyor ama her detayı varıncaya kadar aynı şekilde yapılmış. Bakıldığı zaman bebekten daha ziyade karşı cinse karşı farklı duyguları ortaya koyacak tarzda birebir en ince detayına kadar varıncaya kadar böyle olması da ayrı bir sıkıntıyı doğuracaktır. Bu oyuncak olarak olmalıdır. Yoksa başka bir gaye başka bir şekilde bir şeyleri vehmettirilmemelidir” dedi.

Kalender’in tepki çeken açıklamasına şöyle son verdi:

“Çocuğun eline verilmeli. Yerine göre yere atacak yerine göre oyun oynayacak. Kendine göre bir evcilik oynayacak ama çocuk oyuncağı olmalıdır ve işi bittiği zaman da sepeti konulup kenara kaldırılmalıdır. Bu çocuk oyuncağı olarak alınıp da çocuğun eline verilmesin kırmasın gibi sebeplerle bibloymuş gibi vitrine koymayalım. Bu şekilde süs eşyası olarak kullanılmamalıdır ve bu konuda dikkat etmemizde fayda vardır.”