İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik IŞİD militanlarına suikast emri verildiği ortaya çıktı. İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı.

Oda TV'de yer alan haberde "İmamoğlu’na suikat girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı" denildi.

Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ancak militanların henüz yakalanmadığını ifade etti.

İBB kaynaklarından olayı doğrulayan Bengü Şap, İmamoğlu'nun korumalarını teyakkuzda olduğunu ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 15 GÜN ÖNCE İSTİHBARİ NOT ALMIŞ

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast ihbarı ile ilgili İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeyi Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman Siyaset programında anlattı.

Saymaz, “İstihbari duyum alındığını söyledi. Uyarı yapıldığını söyledi. Ani bir şey değil. Genel bir duyum olarak ilettiler” dedi.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri görüşen İsmail Saymaz, yetkililerin eline 15 gün önce bir istihbari not ulaştığını doğruladı.

Bakanlık yetkilileri sadece Ekrem İmamoğlu'nun isminin geçmediğini ve farklı isimlerin de istihbari notta yer aldığını İsmail Saymaz'a açıkladı.

BARIŞ TERKOĞLU YAYINDA AÇIKLADI

Barış Terkoğlu'nun OdaTV'de yer alan özel haberle ilgili açıklama yaptı:

Bir süre önce Ekrem İmamoğlu'nun korumaları, daha yüksek güvenlik için uyarılıyorlar. Bunun nedeni de güvenlik birimlerine IŞİD'in İmamoğlu'na yönelik bir suikast planladığı istihbaratı ulaşıyor" diyen Terkoğlu, "Bu bilginin varsayım olmadığı, gerçekten de hazırlanan insanlar olduğu açığa çıkarılıyor. Böylelikle suikast önleniyor" ifadelerine yer verdi.

Gürkan Hacır'ın suikastçiler yakalanıyor mu sorusuna yanıt veren Terkoğlu, "Bununla ilgili bilgileri güvenlik güçleri yanıtlar ancak bize ulaşan bilgiler, suikastçıların tespit edildiği ve engellendiği yönünde