TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, dün gece İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğradı. Saldırıdan saatler önce, Barış Atay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan ile ilgili çok sert bir tartışma yaşanmıştı. Yaşanan polemikte, Soylu Barış Atay'a "Dikkat yakalanma" demişti.

Soylu'nun mesajının ardından Atay'ın saldırıya uğraması dikkat çekmişti...

SUSKUNLUĞUNU OPERASYONLA BOZDU
Barış Atay'a organize saldırıdan sonra gözler Soylu'ya çevrilmişti. Ancak Soylu, Atay'la ilgili açıklamadan ziyade karşımıza bugün sabah bir operasyonla çıktı.

Süleyman Soylu, "DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı... Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" mesajıyla Mahmut Özden'in yakalandığını duyurdu.

Ancak, Soylu'nun açıklaması, özellikle de Barış Atay'a yapılan darptan sonra, bu bir imaj düzeltme çabası mı, sorusunu akıllara getirdi. Zira, Soylu'nun büyük bir "başarı" olarak duyurduğu bu operasyon, daha önce de defalarca yapılmış, hatta Mahmut Özden birçok kez yakalanmasına rağmen her seferinde serbest bırakılmıştı.

Soylu'nun, "başarı" olarak duyurduğu operasyonun son üç yıldır yapıldığı görüldü.

  • Mahmut Özden önce, 21 Eylül 2017'de gözaltına alındı ve serbest bırakıldı.

  • Özden daha sonra 10 Temmuz 2018 yılında yakalanırken, IŞİD'in "Adana Emiri" iken serbest bırakıldı.

  • Özden, 12 Temmuz 2019'da da gözaltına alındı. 15 Ocak'taki duruşmada ise "adli kontrolle" tahliye edildi.

Mahmut Özden 1 Eylül günü, 4. kez "yakalanmış" oldu. 4 yakalanışında da neredeyse aynı pozu veren Özden, bugün bir "başarı" olarak kamuoyuna sunuldu.