İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü takdirde 21.00'da misilleme saldırısı düzenleyeceği konusunda uyaran Hamas, Tel Aviv'e 130 füze attı.

İşgalci İsrail'in füze savunma sistemi 'Demir Kubbe' füzeleri engelleyemezken İsrail’in Channel 12 televizyonu, şehrin Holon banliyösündeki bir binaya bir roketin çarptığını doğruladı. İsrail menşeli Kanal 20'ye göre Tel Aviv'in güneyindeki Rishon LeZion'da bir kişi roket saldırısı sonucu öldü.

İsrail'in en işlek havaalanı olan Ben Gurion'daysa tüm uçuşların durdurduğu açıklandı. Aşkelon Petrol ve Elektrik tesislerindeyse yangın çıktı.

İsrail'in gün içindeki bombardımanları sırasında 9'u çocuk 26 kişi yaşamını yitirirken yüzün üstünde kişi yaralanmıştı.

NETANYAHU: AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın füze saldırısını takiben yaptığı açıklamada "Ağır bedel ödeyecekler" ifadelerini kullandı. İsrail Savunma Bakanı Benni Gantz'sa, ''Gazze'ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç'' açıklamasını yaptı.

Gantz'in ardından açıklama yapan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, "Gazze'de 500 hedefi vurduk, onlarca teröristi öldürdük ve çok sayıda altyapı tesisini imha ettik" dedi.