İş insanı Serdar Kurşun, babasının adını taşıyan Hüseyin Avni Kurşun İlkokulu ile başladığı maske dağıtımını sürdürüyor.

Pandeminin başlamasından itibaren yapmış olduğu AR-GE çalışmaları ile birlikte çeşitli laboratuvar testlerinden geçen ve onaylanan N95 tipi maskeleri piyasaya sürmeden önce çocukları düşündüğünü belirten Kurşun, kullanım şartlarını ve dezenfekte yöntemlerini de anlatarak okulda dağıtımını gerçekleştireceğini belirtmiş ve babasının adı verilen Hüseyin Avni Kurşun İlköğretim Okulu ile başlamıştı.

Kurşun’un ikinci durağı ise İsmail Erez İlköğretim Okulu olmuştu. Burada da maske dağıtımını Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır gerçekleştirmişti.

Çayır; okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilere maskeleri ulaştırmadan önce, üreticisi olan Serdar Kurşun’a teşekkürlerini iletmiş “Serdar Kurşun bey sağolsun, ‘çocuklarımıza, eğitimimize bir katkımız olsun’ dedi” ifadelerine yer veren Çayır “biraz sonra dağıtacağımız maskeleri sizlere o hediye etti. Biraz rahatsız olmasından dolayı kendisi katılamadı. Serdar beyefendiye ayrıca teşekkür ederim ve tabii ki çalışan arkadaşlara da teşekkür ederim. Onlar üretmeseydi, biz neyi takacaktık? Gençler ailelerinize de söyleyin, bizim içinde bulunduğumuz okulda pandemiyle ilgili bütün tedbirler alındı. Biz de kurallara evde, okulda uyarsak inşallah bu işin içerisinden sağlıkla çıkacağız” ifadelerine yer vermişti.

Hüseyin Avni Kurşun İlkokulu ile başlayan “maske dağıtımı sosyal sorumluluk projesi” Kâğıthane genelindeki 28 ilkokul ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında 24928 öğrenci ve 1465 öğretmene Ottimo Elastomer maske hediye edildi.

Maskenin nasıl temizlenmesi ve kullanılması gerektiğinin anlatıldığı kısa bir programın ardından maskeler dağıtıldı.