AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara karşı ortak açıklama yapan 15 baroyu "Kandil'in baronları" manşetiyle hedef aldı, saldırıların "sıradan anlaşmazlıklar" olduğunu iddia etti.

Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Batman, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak ve Van baroları, yayımladıkları ortak açıklamayla Kürt yurttaşlara yönelik ırkçı saldırıları kınaduı ve "Yaşanan bu saldırılar münferit ve adli olaylar olarak görülmemelidir. Telafisi olmayan olaylardır" dedi.

Bugün "Kandil'in baronları" manşetiyle çıkan Yeni Şafak, ırkçı saldırıların "sıradan anlaşmazlıklar" üzerinden yaşandığını iddia ederek, baroları "etnik provokasyon" yapmakla suçladı.

BAROLARDAN BASIN KONSEYİ'NE ÇAĞRI
Yandaş Yeni Şafak gazetesinin, Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara karşı ortak açıklama yapan baroları "Kandil'in BARO'nları" manşetiyle hedef göstermesine karşı baro başkanları, Basın Konseyi'ni göreve çağırdı. 

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Türkiye'de ırkçılığın bir tezahürü de medyadaki bu yaklaşımdır. Irkçı saiklerle yapılan saldırıları salt adli vaka göstermeye çalışan dil, ırkçılığın devamıdır. Baroları hedef gösteren bu tetikçi manşeti esefle kınıyorum. Bu hedef göstermenin hesabını yargı önünde soracağız" paylaşımında bulundu.

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses ise, paylaşımında Basın Konseyi'ni etiketleyerek, "Irkçı saldırıları sıradan anlaşmazlık olarak gösterip baroları hedef gösteren bu manşeti en güçlü biçimde kınıyorum. Irksal nefreti ve hoşgörüsüzlüğü teşvik eden, destekleyen ve haklı gören bu manşete karşı Basın Konseyi’ni göreve çağırıyorum" çağrısı yaptı.