'Bireysel Silahlanmaya Hayır' Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş’’ Ülke genelinde özellikle internet üzerinden kolaylıkla gerçekleşen silah satışına sınırlama getirilmesi için, yaklaşık 2 yıldır mücadele veriyorum TBMM görev yapan tüm milletvekillerine ve İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya yaptığım çağrı hükumet tarafından olumlu karşılandı ve tüm bakanların ortak aldığı karar ile torba teklif ile en kısa zamanda yasalaşacak bundan sonra ekmek satar gibi silah satışı İnternet olmayacak güzel bir yasa inşallah bundan sonra çocuklar ölmesin anneler ağlamasın '' dedi.

Yasa teklifinde en çok dikkat çeken başlık ise internetten silah satışına son verilmesi. Av amaçlı kullanılan yivsiz pompalı tüfeklerden, bilumum kesici delici aletlere varana kadar online satışına yasak getirilmesi yasa teklifinde yer aldı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre o düzenlemeler şöyle:

Hükümet, pompalı tüfeklerin internetten satışını yasaklamaya hazırlanıyor. Çalışmaları devam eden torba teklif yasalaşırsa, pompalı tüfek gibi yivsiz silahlarla av amaçlı kullanılan her türlü kesici aletin online satışı ve reklamı yapılamayacak.

İNTERNETTEN SİLAH SATIŞI
Kamuoyunda da çok eleştiri alan internetten silah satışına yasak geliyor. Pompalı tüfek gibi yivsiz silahlarla, av amaçlı kullanılan her türlü kesici aletin internet üzerinden satışı yapılamayacak. Hiçbir şekilde reklam ve tanıtıma izin verilmeyecek. Yasağa uymayanlara 50 bin lira para cezası verilecek.