İçişleri Bakanlığı, belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkmalarına yönelik olarak başlatılan incelemeye Adıyaman Gölbaşı Belediyesi'ni de eklediğini duyurdu. Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, "Selanik ilinin Sakos ilçesine Yunan vekile had bildirmek için gittik. Dönüş yolunda Başkonsolos Efe Ceylan Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar üst düzey güvenlik önlemleri aldırdı. Tüm kafilenin döndüğü düşüncesindeyiz" dedi.

Yurtdışına yasadışı yollarla insan götürülmesi olayları tartışılmaya devam ederken İçişleri Bakanlığı bugün, konu hakkında başlattığı incelemeyi genişlettiğini duyurdu. Altı belediye daha inceleme kapsamına alınırken bunlardan birisi de Adıyaman Gölbaşı Belediyesi oldu. Konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı'na konuşan Adıyaman Gölbaşı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı İskender Yıldırım, "Selanik iline bağlı Sakos ilçesi belediyesi tarafından davet edildik. Oraya gitmemizden kısa bir süre önce bir Yunan vekil Türk bayrağını yırtmıştı. Oraya mehter takımlarımızla birlikte had bildirmeye gittik. Dönüş yolunda Başkonsolos Efe Ceylan, Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar üst düzey güvenlik önlemleri aldırdı. Tüm kafilenin döndüğünü düşünüyoruz" dedi.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

‘MİLLİ MARŞIMIZLA BİRLİKTE EZAN OKUMUŞTUR’
2020 yılının Şubat ayında Selanik iline bağlı Sakos ilçesi belediyesi tarafından belediye olarak davet edildik. Bizim oraya katılmamızdan bir süre önce hadsiz Yunan vekil, anımsayacağınız üzere Türk bayrağını yırtmıştı. Biz de bunu bir fırsata çevirerek kafilemize mehteran ekibi ekledik. Mehteran ekibi Yunanistan'ın Sakos şehrinde kilise önünde milli marşlarımızla birlikte ezan okumuştur. Bundan dolayı programın bitişiyle birlikte Yunanistan kamuoyunda ve basınında kafilemiz saldırılara uğramıştır. Sağ olsun Başkonsolos'umuz Efe Ceylan beyefendi kafilemizi ziyaret etmiş, kafilemize sahip çıkmıştır. Kaldıkları otelde güvenlik önlemlerini aldırmıştır. Hatta Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar kafilemize üst düzey güvenlik sağlamıştır. Tüm kafilenin döndüğü düşüncesindeyiz. Bizim ayrıca böyle bir davete icabet etme sebebimiz Yunan vekile haddini bildirmekti. Bu vesileyle de yaptığımız iş amacına uygun olarak kamuoyunda ve dünya basınında çıkmıştır. Bizim derdimiz bayrağımızı yırtan vekile had bildirmekti. Bu konudan dolayı böyle bir program yaptık. Kafilemizin tamamının döndüğünü düşünüyoruz."

Gölbaşı Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamadaysa "Belediyemiz Yunanistan’da düzenlenen bir Uluslararası Folklor ve Dans Festivaline katılmıştır. Belediyemizi temsilen personellerimizden ve Ankara Büyükşehir Belediyesi mehter takımından oluşan heyet ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Haberlerde geçtiği gibi sanal bir program asla söz konusu değildir. Belediyemizde hiçbir şekilde yasal olmayan bir eylem asla söz konusu olmamıştır" sözlerine yer verildi.