Ağustos 2016'da tutuklanıp Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen 61 yaşındaki Hüseyin Yüce, infaz süresi dolmasına rağmen 5 aydır tahliye edilmiyor.

Burdur’da 49 ay önce tutuklanan esnaf Hüseyin Yüce’ye yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. İstinaf mahkemesinin onadığı ceza Yargıtay tarafından da onandı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’nın karara itiraz etmesi üzerine dosya yeniden incelenmek Yargıtay Ceza Kurulu’na sevk edildi. 6 yıl 3 ay ceza verilen 61 yaşındaki Hüseyin Yüce 5 ay önce denetimli serbestlikte tahliye edilmesi gerekirken dosyası Yargıtay Ceza Kurulu’nda bekletildiği için cezaevinde tutsak olarak tutulmaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından babası Hüseyin Yüce’nin bırakılması için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan kızı, “İsteğimiz sadece gerekli mercilerin görevini yapması ve 61 yaşında yaklaşık 4 yıldır içerde olan birinin dosyasını incelemeleri. Oğlu, damadı içerde. Ben içerden yeni çıktım ailemiz darmadağın. Lütfen görevinizi yerine getirin. Ve babamın dosyasını inceleyin.’’ İfadelerini kullandı.
 

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan yardım isteyen Hüseyin Yüce’nin kızı yaşanan hukuksuzluğa bir an önce son verilmesini istedi.