İnce, "Her yer saray; Ahlat’ta saray, Marmaris’te saray, İstanbul’da saray, Ankara’da saray… Millet sokaklarda boğulmuş. Batsın senin saray merakın batsın" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 1. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Art arda yaşanan felaketlere ilişkin açıklamalarda bulununan  Muharrem İnce, Türkiye ile Yunanistan’ın uçak filosunu karşılaştırdı.

"Yunanistan, Türkiye’nin altıda biri. Yunanistan’da 44 yangın söndürme uçağı var. 20 de helikopter var. Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıtlı bir tane yangın söndürme uçağı yok, bir tane. Beyefendinin 13 uçaklı filosu var, bir tane yangın söndürme uçağımız yok. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun." diyen Muharrem İnce, AKP seçmenine "Seçime giderken, elini vicdanına koy AK Parti'li kardeşim" diye seslendi.

Anka'nın haberine göre; İnce, şöyle devam etti:

"BATSIN SENİN SARAY MERAKIN"

"Adam kendine filo kurmuş, bir tane yangın uçağı almamış. Bunu düşünmeliyiz. O ormanlar hepimizin. Sadece çamlar yanmadı; kurt, kuş börtü böcek yandı, mantarlar yandı, keklikler yandı, tavşanlar yandı, tilkiler yandı, ciğerimiz yandı görmediniz mi? Her yer saray; Ahlat’ta saray, Marmaris’te saray, İstanbul’da saray, Ankara’da saray… Millet sokaklarda boğulmuş. Batsın senin saray merakın batsın."