Halk TV’de Özlem Gürses’in sunduğu '20. Saat' programına konuk olan CHP'li siyasetçi Muharrem İnce, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasında ilk oy verenler arasında olduğunu söyledi.

Muharrem İnce, 2016 yılında milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında sunulan kanun teklifinde Davutoğlu ve Babacan'ın imzalarının bulunduğunu belgeleriyle hatırlattı. 

Muharrem İnce, dokunulmazlıkları 2016 yılında kaldırılan ve yeeniden seçilen 60 milletvekili olduğunu belirterek "Şu anda 60 milletvekilinin üzerinde Demokles'in kılıcı sallanıyor" ifadelerini kullandı. 

İnce'nin programdaki açıklamaları şöyle:

Ahmet Davutoğlu, bu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilmesi hakkında kanun teklifimiz ve gerekçesi ilişktedir diyor. Yani milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili kanun teklifi.

İlk imza Ahmet Davutoğlu'na ait. Daha sonraki imza Ali Babacan'ın. Ankara Milletvekili. İmzası burada. Kim kime ne diyecek muhalefet. Hepsinin burada payı var. Benim yok. HDP 2010'u boykot ederek yargının FETÖ'ye teslim edilmesinde pay sahibidir. Anayasa'ya aykırı ama evet diyeceğiz diyen CHP'nin burada sorumluluğu vardır. Sayın Davutoğlu'nun ve Sayın Babacan'ın da imzası vardır. 

HDP'LİLERE BULAŞMIYOR MU BU VİRÜS?

Bakın şimdi daha ilginç bir şey söyleyeceğim. Çok daha ilginç bir şey. Sayın Enis Berberoğlu, kaçma şüphesi yok. Basın toplantısı düzenlemiş. Ve yarın teslim olacağını söylemiş ama gece yarısı polis evine gitmiş. Bunlar yanlış şeyler. Enis Berberoğlu'nu Covid - 19 nedeniyle evine gönderiyorsun peki HDP'lilere bulaşmıyor mu bu.

İçerik farkı var doğru. Enis Berberoğlu'nunkine şöyle diyor Yargıtay, 2016'da diyor dokunulmazlığınız kaldırıldı. 2018'de yeniden milletvekili seçilmenize rağmen yeni bir dokunulmazlık kazanmazsınız diyor. 2016'nın sonuçları devam ediyor diyor. Yani dokunulmazlığınız yok diyor. HDP'li vekiller Leyla Hanım ve Musa Bey için söylediği şu: Siz milletvekili seçilmeden önce (Anayasa 14, devlete karşı işlenen suçlar ile ilişkilendiriyor) o yüzden diyor. Tamam ama yine de bir ayrımcılık var. Ben bunu doğru bulmuyorum.

60 MİLLETVEKİLİ TEHDİT ALTINDA

Asıl tehlikeyi söyleyeyim size şu anda 2016'da dokunulmazlıklar kaldırıldığında 2018'de yeniden seçilen 60 milletvekili var. Bunların ezici bir çoğunluğu CHP'li. 49'u CHP'li. Diğerleri HDP'li. Yanılmıyorsam bir İYİ Partili var hata yapmayayım orada. Bu şu demektir. Şu anda 60 milletvekilinin üzerinde Demokles'in kılıcı sallanıyor.