Direniş Meclisleri’nin 4 gün önce İstanbul Şişli’de, “KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” talebiyle düzenlemek istedikleri konser, Şişli Kaymakamlığı tarafından Şişli Belediyesi’ne gönderilen iptal kararıyla yasaklanmıştı. Konserin yasaklanmasını kabul etmediklerini belirten Direnişler Meclisleri, konserin yapılmasının planlandığı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ne giderek gözaltına alınmışlardı.

Konserin yasaklanmasına tepki göstererek, konserin yapılacağı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ne giden Acun Karadağ, Nuriye Gülmen, Nursel Tanrıverdi, Nuri Cihan, Batuhan Şendağ, Nuran Ayan, Ziya Özder, Doğukan Çeşme, Doğan Yıldız, Avukat Yaprak Türkmen, Metin Kaleli, Can Karakulak ile beraber toplamda 18 kişi abluka altına alındıktan sonra gözaltına alınmışlardı.

Gözaltında bulunan müvekkileri için Halkın Hukuk Bürosu ''Dört gündür gözaltında işkence edilen içlerinde büromuz avukatı Yaprak Türkmen'in de bulunduğu 17 müvekkilimiz bugün ifadeleri dahi alınmadan, ifade almaya yüzü tutacak savcı veya sorgu hakimi bulunamadığından adli kontrolle mahkemeye sevk edildiler'' açıklamasında bulunmuştu.

Araların Yüksel direnişçileri Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ'ın da bulunduğu 18 kişi adliyeden serbest bırakıldılar.

Direnişler Meclisi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Dayanışma konserimizden gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı. Dayanışmamızı dahada büyütecek daha büyük konserler yapacağız!'' açıklamasında bulundu.

İşte o paylaşım: 

Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Acun Karadağ ''Dışarıdayız. Daha iyi, daha büyük bir konser için hazırlığımız şimdiden başladı. Konserimizi içeride yaptık. Dört gün boyunca şarkılarımızı, türkülerimizi söyledik, halaylarımızı çektik. Daha iyi, daha büyük bir konserle karşılarına çıkacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar işimizi geri istemekten vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz KHK direnişinin bedelini ödetmeye çalışıyorlar bize her seferinde bu da bedellerden biri aslında. Son değil, belkide olmayacak ama biz o KHK'yı yenene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşlarımın hepsi ile gurur duyuyorum. Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız'' dedi.