İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada İmamoğlu  “Hepimizin ana gündemi olarak, ‘afet' denince akla İstanbul’da ne yazık ki depremle yüzleşmek geliyor. Bu konu, sadece bir kurumun, kanunla belirlenmiş bir ilçe belediyesinin ya da büyükşehir belediyesinin ya da X,Y, Z grubunun çözebilmesi mümkün olan bir husus değildir” uyarısında bulundu. Deprem ve kentsel dönüşüm meselesinin eşgüdümlü olarak yürütülmesine dair hazırladıkları raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunduklarını aktaran İmamoğlu, söz konusu çalışmayı dileyen kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SİYASETİN MALZEMESİ OLDU
Kendisinden önce konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in halkın da sürecin içine katılması yönündeki sözlerine katıldığını kaydeden İmamoğlu, “Ne yazık ki 99 depreminden sonra Türkiye’mizde, milletimizin aklına, kentsel dönüşüm denince para kazanmak geliyor. Ve ne yazık ki, kentsel dönüşüm deyince, ‘Bir daireme kaç daire alırım' mantığı öne çıkıyor. Yani şöyle bir bakış yok: ‘Ben, çürük dairemi nasıl yapabilirim? Yerine bir daireyi nasıl var edebilirim? Cebimden en az parayı nasıl çıkartırım' da desin; ona da razıyız. Ama öyle bir mantık oluştu, oluşturuldu. Burada A, B, C, D  kurumlarını suçlamıyorum. Bütüncül olarak hepimiz kusurluyuz. Bir şekilde siyasetin de malzemesi oldu? Yine A,B, C partilerini konuşmuyorum; hepimiz kusurluyuz” diye konuştu.

“İBB'DE İRAP'A ÖZEL BİRİM KURULACAK”
İstanbul'un kendi coğrafyası için de teminat olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Yanı başımızdaki bir savaşın çözümünde bile, barışın olgunlaşmasında bile İstanbul en önemli aktör. O bakımdan sorumluluğumuz bu kendi dayanıklılığı, bu kentin yaşamsal sürdürülebilirliği ve kalitesi. Bizim için sadece milli değil, aynı zamanda dünyaya karşı da bir sorumluluğunun altını çizmek isterim. Bu anlamda İBB'de İRAP'la ilgili bir birim kurulacağını ifade edeyim. Ve bunun sürekli takipçisi olacağımın altını çizeyim” dedi.