İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethinin 569. yıldönümünün kutlandığı etkinlikte açıklama yaptı.

İktidarın düzenlediği yıl dönümü kutlamalarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmemişti. 

Bu duruma tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, “Adını da söyleyemiyorlar. Atatürk Havalimanı Bakırköy'de; Bakırköy Belediye Başkanını davet etmediler. İstanbul'un Belediye Başkanını bile davet etmekten korkuyorlar. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Boşuna çabalamayın” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında İstanbul'un fethinin önemini anlatan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Bize göre de bu çağda İstanbul'un fethi gönüllerin fethidir. Ayrıştırmak yerine birleştirmek, bölmek yerine birleştirmek, korkutmak yerine sevmektir bu çağda fethin adı. Yani gönüllerin fethi. 

Her koşulda bilimden sanattan kültürden yararlanmak, şehri ve ülkeyi ileri götüren aydın insanlara itibar etmektir. Biz tam da bu anlayışla şehrimizde yaşayan her İstanbulluyu kucaklıyoruz. Kimsenin kökenine, inancına, hayat tarzına bakmadan her bir hemşehrimizi eşit, onurlu ve birinci derece vatandaş kabul ederek eşit hizmet üretiyoruz. 

Şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz. Nerede bir hukuksuzluk varsa, nerede yanlış veya yolsuzluk varsa, nerede israf varsa karşısında duruyoruz. Nerede bir mağdur, yoksul varsa onun yanında yer alıyoruz.

SOSYAL MEDYADAN DA MEYDAN OKUDU  

Sosyal medyadan kutlamaların fotoğrafını fotoğrafını paylaşan İmamoğlu "İstanbul’un Fethi’nin en genç, en kalabalık, en coşkulu kutlaması bu gece Maltepe’de yapıldı." ifadelerini okudu.