İnşaat Mühendisi Mahmut Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimi değiştikten birkaç ay sonra İSKİ Atık Su ve İnşaat Daire Başkanlığı görevine getirilmişti. Bir dönem AKP’den Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı olan Kahraman'ın ataması dikkat çekmişti. İSKİ İnsan Kaynakları'ndan yapılan duyuruya göre, Kahraman şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Oluru ile yatırımlardan sorumlu İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

İSKİ'den yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

İSKİ Atık Su ve İnşaat Daire Başkanı olarak görev yapan Sayın Mahmut Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Oluru ile 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla yatırımlardan sorumlu İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Daha önce de AKP yönetiminden kalma bürokratların İBB yönetimine atanması tepki çekmişti.

MAHMUT KAHRAMAN KİMDİR?
51 yaşındaki Mahmut Kahraman, 1995 yılında İSKİ Genel Müdürlüğü Atık Su İnşaat Daire Başkanlığı'nda göreve başladı. İnşaat Mühendisi kontrol amiri olarak şantiyelerde görev yaptı.

2002 yılında Asya Yakası Atık Su İnşaat Müdürlüğüne getirildi. 2019-2022 yılları arasında İSKİ Atık Su ve İnşaat Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2 çocuk babası olan Kahraman'ın bir dönem AKP’den Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı olduğu biliniyor.