İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İSTAÇ'ın Başakşehir’deki katı atık aktarma merkezinin açılışını yaptıktan sonra Kuru Gıda Toptancı Hali’ne giderek esnafı ziyaret etti.  İmamoğlu, burada Kanal İstanbul ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Kanal İstanbul’un bir emlak projesi olduğun belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

Kanal İstanbul ile ilgili Ekrem İmamoğlu ne düşünüyor, bunu bilmenizi istiyorum. Ben değil, İstanbul halkı, Kanal İstanbul meselesini, İstanbul’a dair sosyal, çevresel, yaşamsal, nüfus olarak, ulaşım olarak her yönüyle büyük bir külfet, büyük bir problem, büyük bir sorun yumağı olarak görüyor; altını çizeyim. Saatlerce Kanal İstanbul’u anlatırım. Bu, bir emlak projesidir. ‘Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç, birileri para kazansın’ projesidir. Ama İstanbul’a büyük bir külfettir, büyük bir zarardır. En az 2,5-3 milyon daha ilave nüfus demektir. Böylesi bir nüfusu, böyle bir yapıyı İstanbul’un kaldırma şansı yoktur.

'ÜLKENİN BÜYÜMESİ ÜRETİMDEN GEÇER'

Ülkenin büyümesi apartmanlaşma değil, ülkenin büyümesi üretimden geçer. Siz de üretimin aracılarısınız. Tarım, sanayi, tüketici arasındaki aracılarsınız. Çok akılcı, çok derin ve geleceği düşünerek hareket etmeliyiz. Memlekette meslek kalmadı. Ben, binlerce konut üretmiş adamım. Ben, şantiyeleri bilirim, konut işini bilirim. Üç kuşak inşaatçı bir ailenin evladıyım. Böyle inşaat sektörü yönetilmez. Bakın, şu an ülkenin geldiği durum; İstanbul dünyanın en ucuz şehri ama kendi insanına en pahalı şehri.

Kanal İstanbul meselesini anlamanızı arzu ederim. Kanal İstanbul meselesini anlamanızı isterim. Talep etmeniz halinde, teknik, bilimsel, şehircilikten anlayan, doğadan anlayan, su biliminden anlayan Mehmet Bey, 7-8 kişiyi buraya getirir. Bütün ortaklarınızı çağırırsınız, dinlersiniz. Alacağınızı alırsınız, almazsınız, dinlersiniz. Talebiniz olursa biz hazırız.