Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, paylaştığı mesajla görevinin sona erdiğini duyurdu. Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir, Taşçıer’in tepkileri sonucunda görevinden azledildiğini ifade etti.

Mart 2019’dan beri Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla görevinin sona erdiğini duyurdu. 

Taşçıer, paylaştığı veda mesajında şu ifadeleri kullandı:

Değerli Diyarbakır Eğitim Ailesine, Sayın Bakanımız, Öğretmenimiz Ziya Selçuk beyin teveccühleriyle 06.03.2019 tarihinden beri yürütmüş olduğum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevim bugün itibariyle sona ermiştir. Az zamanda çok yol katettik, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve yakın çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok sayıda ilki ve projeyi Diyarbakırımıza kazandırmış olmanın vicdani rahatlığıyla görevimden ayrılıyorum. Gece gündüz demeden benimle yol yürüyen çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere siz değerli öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Arıca bizlere her zaman destek olan bakanlığımızın değerli idareci ve çalışanlarına da ayrıca şükranlarımı iletiyorum. Hakkınızı helal edin…

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir ise, sosyal medya hesabından Taşçıer’in tepkileri sonucunda görevinden azledildiğini dile getirdi.

Gökdemir, Taşçıer ile birlikte ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ni etiketlediği tweetinde, “Gözün Aydın Diyarebekir. İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı günden beri icraat ve uygulamaları ile İHL okulları Devri Sabık (CHP uygulamaları) yaşatan @feysel_tascier tepkilerimiz sonucunda görevinden azl edildi. Bizler ÖNDER İHL Camiası olarak Hakkımızı Helal Etmiyoruz...” diye yazdı.