Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi hakkında konuştu.

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı, değerlendirmeme noktasında bir irade beyanında bulunursa, biz de bu süreçte pandemi hastanesine ihtiyacımızın olmadığını söylüyoruz ama buna rağmen böyle bir irade ortaya konulursa, sağlık amaçlı değerlendirmeyi gündemimize alabileceğimizi söylemek istiyorum" diyerek hastanenin durumuna ilişkin topu Diyanet İşleri Başkanlığı'na attı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Heybeliada'daki pandemi hastanesiyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:
"2005 yılına kadar hastane olarak kullanılan bir yerdi. 2005 yılından sonra tüberküloz hastalarının gönderilmesiyle ilgili ihtiyaç kalkmıştı. Hastane olarak kullanımının devam etmemesine karar verildiğini biliyoruz.

15 yıllık zaman diliminde bu binalar kullanılmıyor, dolayısıyla kullanılabilir durumda değil. Pandemi hastanesi için gündeme geldi. İstanbul'da iki tane pandemi hastanesini açmış olduk bu süreçte. Dolayısıyla İstanbul'da şu anda ilave pandemi hastanesine ihtiyacımız yok.

Bu arsanın mülkiyeti Sağlık Bakanlığı'na ait değil Milli Emlak'a ait.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildiğini biliyoruz. Tahsisler bir amaçla yapılır. Bizim şu dönemde pandemi hastanesine ihtiyacımız yok. 2 yıllık dönemde Diyanet İşleri'nin orada bir yatırım yapmadığını bir inşaat faaliyetinin olmadığını biliyoruz.

Eğer bu süreçte tahsis edilen amaç doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, değerlendirmeme noktasında bir irade beyanında bulunursa, biz de bu süreçte pandemi hastanesine ihtiyacımızın olmadığını söylüyoruz ama buna rağmen böyle bir irade ortaya konulursa, sağlık amaçlı değerlendirmeyi gündemimize alabileceğimizi söylemek istiyorum."