İstanbul Heybaeliada’da bulunan Türkiye’nin ilk pandemi hastanesinin, 200 dönümlük arazisiyle birlikte ‘islami eğitim merkezi’ kurulması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığına devredildiği ortaya çıktı.

Yıllarca tüberkülozla savaşta büyük hizmetler veren Heybeliada Sanatoryumu, 2005’te Sağlık Bakanlığınca kapatılmıştı.

CHP’li Umut Oran'ın, 100’ü doktor 250 personeli ve 660 yatağı bulunan hastanenin akıbeti konusunda CİMER’e sorduğu soruya gelen cevapta, “105 ada 1 parsel numaralı taşınmazın, Diyanet İşleri Bakanlığı adına tahsisli olduğu anlaşılmıştır” denildi.

CHP’li Oran bu durumu eleştirerek “İktidar aklı ve bilimi reddederek yol alıyor. Atatürk Havalimanının, milyarlık pistlerini kırarak pandemi hastanesi yapmaya çalışıp öbür yandan hazır hastane arazisini kullanmamak büyük bir yanlış. Ne yazık ki koronayla mücadelede akıl ve bilim yok” dedi.

'BU KABUL EDİLEMEZ'
İstanbul Tabip Odası, Heybeliada Sanatoryumu’nun ve 200 dönümlük arazisinin Diyanet’e devredilmesine tepki gösterdi.

Tabip Odası’nın Twitter üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

1924’te verem hastalığı ile mücadele amacı ile kurulan, bütün itirazlarımıza rağmen 2005’te kapatılarak çürümeye terk edilen Heybeliada’daki, Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin, ‘İslami Eğitim Merkezi’ kurulmak amacıyla, Diyanet’e devredilmesi kabul edilemez.