Düzenleme Genel Kurul'da değiştirildi. Artık Basın İlan Kurumu tarafından ilan kesme cezası alan gazeteler de cezaevlerine kabul edilebilecek.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan infaz indirim yasa teklifinde gazeteleri ilgilendiren madde kabul edildi. Teklifin ilk halinde "resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler cezaevlerine kabul edilmez" deniyordu. Düzenleme Genel Kurul'da değiştirildi. Artık Basın İlan Kurumu tarafından ilan kesme cezası alan gazeteler de cezaevlerine kabul edilebilecek. 

Genel Kurul’da kabul edilen madde ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu’nun 62. Maddesi’ne ek yapıldı. Buna göre resmi ilan yayınlama hakkına sahip olan gazetelere Basın İlan Kurumu tarafından ilan ve reklam kesme cezası verilmesi durumunda da, bu gazeteler cezaevlerine kabul edilecek.

 Teklifin ilk haline muhalefetten tepki gelmişti ancak Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edilmişti. Komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, “Cezaevinde birinin iyileşmesine engel olacak o gazeteler hangileridir? Şimdi New York Times okumak isteyecek, ‘Kabul etmiyoruz’ mu diyecek Adalet Bakanlığı” demişti.

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel  ise “Kamu denetiminden geçmiş yayınların hükümlüye verilmesi, başka bir sebep ileri sürülerek yasaklanmaması görüşündeyiz. Dolayısıyla, devletin denetiminden, kurumların denetiminden geçmiş yayınlar serbestçe cezaevine girmelidir” diye tepki göstermişti. Madde muhalefetin tepkilerinin ardından değiştirilmiş oldu.