İçişleri Bakanlığı'nın yasaktan iki saat önce duyurduğu, 31 ilde kargaşaya ve salgının patlaması riskine neden olan sokağa çıkma yasağı kararıyla ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak bilgilendirilmediklerini açıklamıştı. İmamoğlu "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır" ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.

İmamoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı bu açıklamaya yanıt veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, alınan kararın ardından belediye hizmetlerinde yaşanabilecek sorunun sorumlusu olarak İmamoğlu'nu göstermeye çalıştı. 

Okumuş şunları söyledi:

Hükümet Sokağa Çıkma yasağı Getirsin Diye yırtınıyordu Koskoca İstanbulu Yöneten başkan Her İhtimale karşı Önlemlerini Almalı değilmiydi? Hatta BCD planları Olmalıydı Şehir böylemi Yönetilir Ben bunların (Allah korusun) Devletin başına Geldiklerinde ülkeyi Nasıl yöneteceklerini Merak ediyorum.*

(* Editörün notu: Milli Eğitim yöneticisinin mesajındaki yazım hataları düzeltilmemiştir)