Toplumsal Haber Merkezi

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 14 Nisan 2019 gecesi sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştı. Saray'ın şikayetiyle "Erdoğan'a hakaret"ten gözaltına alınan Sönmez, bugün açtığı karşı davanın sonuçlandığını ve Saray'ın mahkum edildiğini duyurdu.

14 Nisan'da gözaltına alınan Mustafa Sönmez, nezarette bekletilmiş ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra açıklamalarda bulunan Sönmez, 13 Nisan günü Twitter hesabından attığı "Çarşı başladı, devamı geliyor, hele ki tribünler bugün çok şenlenecek" videosu yüzünden gözaltına alındığını açıklamştı. Anadolu Ajansı ise, Sönmez'in 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındığını servis etmişti.

'SARAY REJİMİ MAHKUM EDİLDİ'
Mustafa Sönmez bu soruşturmadan takipsizlik almıştı ve karşı dava açmıştı. Sönmez'in açtığı tazminat davası bugün lehine sonuçlandı. Kararı duyuran mesajında Sönmez "Erdoğan’a hakaret iddiasıyla geçen yıl 14 Nisan, sabahın 4'ünde beni gözaltına aldıranların aldığım takipsizlikle elleri boş kalmıştı. Ben de onlar hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtım ve bugün mahkeme lehime sonuçlandı" dedi.

Mustafa Sönmez "Saray rejimi mahkum edildi. Kamuoyuna arzederim" ifadelerini kullandı.