Yeni Şafak gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kızdıracak bir habere imza attı. Gazete, 2018’de başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ’nün mülki idare yapılanmasındaki 33 mahrem imamın nasıl yakalandığını ve FETÖ’cü kripto mülki idare amirlerinin isimlerine nasıl ulaşıldığını birinci sayfasından aktardı.

Örgütle irtibatlı kripto vali ve kaymakamlar uzun zamandır tartışma konusuydu... Haberde bahse konu tarihlerin Bakan Soylu'nun döneminde gerçekleştiğinin altı çizildi. Bakanlık'taki atamalar 18 Temmuz 2020'de Akşam Gazetesi'nde şimdi ise Yeni Şafak'ta yazan Mehmet Metiner'le Bakan Soylu'yu karşı karşıya getirmişti.

BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
CNN Türk canlı yayında "İsimler var bizde. Burada açıklamamıza gerek yok. Kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, 'Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım' adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ'yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz" ifadelerini kullanan Metiner'e, Bakan Soylu tepki göstermişti. 

Soylu “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur” yorumunda bulunmuştu.

Tartışma sırasında Metiner araya girerek, “Sizin yaptığınız da basın üzerinden konuşmak Sayın Bakanım” dedi. Soylu’nun konuşmasına devam etmesi üzerine “Müsaade eder misiniz?” diye tekrar araya giren Metiner’e Bakan Soylu, “Müsaade falan etmiyorum. Söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz. Aynı şekilde devam. Hayırlı akşamlar diliyorum” yanıtını vererek tartışmayı sonlandırmıştı.

SOYLU'YU ZORA SOKTU
Tartışmadan yaklaşık 2 ay sonra 58 mülki idare amiri FETÖ soruşturmaları çerçevesinde 4 Eylül 2020'de açığa alındı. Bunların 31'i kaymakam, 17'si vali yardımcısı, 9'u hukuk müşaviri, 1 tanesi de mülkiye müfettişiydi.

Açığa alma haberleri sonrası Bakan Soylu “Bu kişilerin hepsi benim bildiğim kadarıyla 2008-2009-2012 belki 2013'te yani hesap ettiğimiz gibi 8 ile 12 yıllık kaymakamlardır” yorumunda bulunmuştu.

Metiner'in yeni adresi Yeni Şafak'ın bugün birinci sayfasından verilen haber bu sebeple dikkat çekti.