Toplumsal Haber Merkezi

Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından, Olay TV’nin kapanmasıyla yeni kanal arayışına giren Hüseyin Köksal’ın bu girişiminin sonuçsuz kaldığını duyurdu. Yarkadaş, “OLAY TV ekibi az önce Kağıthane Cendere’deki binada toplandı. Kanal kurma girişimini sürdüren yöneticiler, sonuç alamadıkları için faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı. Böylece 180 arkadaşımız daha iktidarın baskıcı tutumları yüzünden bu karda kışta işsiz kaldı” ifadelerini kullandı.

Cavit Çağlar’ın merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıyarak iş insanı Hüseyin Köksal’la birlikte hayata geçirdikleri Olay TV 26 günlük yayının ardından “siyasi baskılar” nedeniyle kapanmıştı. Frekansı elinde bulunduran Cavit Çağlar’ın çekilmesinin ardından Hüseyin Köksal yeni kanal arayışına girmişti. Köksal’ın KRT TV’yle anlaşmaya varmak üzereyken son anda çıkan pürüzler nedeniyle satışın gerçekleşemediği kaydedildi. Frekans alma ya da yeni kanal bulma arayışındaki Köksal başarılı olamayınca kanal kurma fikrinden de vazgeçti. Gazeteci Barış Yarkadaş’ın aktardığına göre Olay TV çalışanlarına kanalın kurulamayacağı bildirildi.

'FREKANS ALMAMIZ ENGELLENDİĞİ İÇİN KANAL KURAMIYORUZ'
Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar’ın, yeni kanalın kurulması için umut içinde bekleyen arkadaşlarına “Hüseyin Köksal Bey’in çabaları sonuç vermedi. Frekans almamız engellendiği için kanal kuramıyoruz” dediğini aktaran Yarkadaş, “Konuştuğum arkadaşlar, Süleyman Sarılar’ın ağladığını ve ‘Size hayatımın en zor konuşmasını yapıyorum’ dediğini aktardı. Hükümet, OLAY TV ekibinin yeni bir kanal almasının önüne türlü engeller çıkardığı için 180 basın emekçisi işini, halkımız da haber alma hakkını kullanacağı bir yayın organını kaybetti. Çok yazık oldu. Çok üzücü…” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’NİN GRUP TOPLANTISINI YAYINLAYINCA…
Olay TV, 26 günlük yayın hayatında tüm partilerin meclis grup toplantılarını canlı yayınladı. HDP’nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan iş insanı Cavit Çağlar’a baskı yapıldığı ve “ekibin değişmesini istediği” ortaya çıkmıştı.

“Baskı altındayım” diyen Çağlar, daha sonra bu açıklamasını inkar ederek “Kendi isteğimle kapattım” demişti. Çağlar, kanalı Bursa’da yeniden yerel olarak kuracağını kaydetmişti. Olay TV’den Nevşin Mengü, Alican Uludağ gibi gazetecilerin gönderilerek yerlerine Kanal 7’den bir ekibin getirilmesi isteğini dile getiren Çağlar’a, ortağı Hüseyin Köksal karşı çıkmış, bunun üzerine Çağlar da “frekans benim” diyerek yayını sonlandırmıştı.