İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi, "Çok değerli yol arkadaşım" dediği Murat Ongun’u 'Basın Sözcülüğü' koltuğundan etti. 

Medyaya bugün yansıyan iddialara göre Murat Ongun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı İmamoğlu’nu iki kez aramasının ardından görevden alındı. 

Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda Karadeniz’e düzenlediği gezi sırasında çekilen bir fotoğrafta, Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün aynı karede görülmesi çok tartışıldı.        

İBB Sözcüsü Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu açıklamalarıyla tartışma daha da alevlendi. Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya konuşan Ongun, "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır. Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" dedi.

İmamoğlu ise açıklamasında, "Vız gelir, tırıs gider" resti çekti. Bu ‘rest’ ve iki açıklama CHP içerisinde rahatsızlık yarattı.

Öyle ki bu rahatsızlık Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladığı güne de yansıdı. Her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu yan yana poz vermiş olsa da aralarındaki soğukluk gözlerden kaçmadı. 

Bir gün sonra sabah saat 08.30’da CHP MYK toplantısı İstanbul İl Teşkilatı binasında düzenlendi. Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu aynı araçla MYK toplantısına geldi. Ancak İmamoğlu, yaklaşık 20 dakika sonra il teşkilatına geldi. Bir saatten fazla süren toplantıda ilk olarak Kılıçdaroğlu ayrıldı. Ne toplantı öncesi ne de sonrasında Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu birlikte poz vermedi.

Karadeniz gezisine yönelik eleştirilere yönelik açıklamalarıyla tartışmanın dozunu yükselten İmamoğlu daha sonra özür diledi. Ancak Ongun sessizliğini korudu. İmamoğlu’nun ‘yol arkadaşım’ dediği, bir hafta önce, ‘vız gelir tırıs gider’ sözleriyle arkasında durduğu Ongun’un başında olduğu İBB Basın Sözcülüğü biriminin kapandığı medyaya yansıdı.

İBB Basın Biriminin reddettiği iddiayı Ekrem İmamoğlu bugün "Basın sözcülüğü makamını kaldırıyorum" sözleriyle doğruladı. Ongun'un danışmanlık, Medya A.Ş ve diğer şirketlerdeki görevlerini sürdüreceği öğrenildi.