CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy partisinden istifa ettiğini duyurdu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konu ile ilgili “Kendi takdiridir, istifa etti. Biz genel merkezdeki disiplin işleminin sonucunu bekleyeceğiz” yorumu yaptı.

ANKA'da yer alan habere göre; Aksoy, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından, "Sandıkla gelen sandıkla gider mantığı demokrasinin temel ilkesidir. Menemenimize hizmet etmek için seçildim ve hizmete de devam edeceğim. Üyesi olduğum CHP’den istifa ediyorum. Belediye başkanı olarak halkımızın vermiş olduğu yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim" açıklamasını yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aksoy’un partiden istifa etmesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kendisinin partiden kesin ihracıyla ilgili disiplin işlemi sürüyordu. Kendi takdiridir, istifa etti. Biz Genel Merkezdeki disiplin işleminin sonucunu bekleyeceğiz. Konu genel merkezimizde MYK ve YDK’nın gündeminde. Ayrıntılı bir açıklama yapmam doğru olmaz. Sürecin tamamlanmasının ardından geniş çaplı bir açıklama yapacağım.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da 16 Kasım'da yaptığı açıklama ile “Merkez Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” bilgisini paylaşmıştı.